PRODUCTES

PATROCINA:

logo-amfar

 

ccam

 

DESTAQUEM:

banner176x54

 

AMB EL SUPORT DE:

directa

Productors

CONTACTE

C/ Sant Roc, 11 – 1er
08401 Granollers
938792491
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

3 receptes amb mató... per a llepar-se els dits!

matoAquesta setmana hem triat el mató com el nostre producte destacat. Per això, us proposem tres receptes, tant dolces com salades, per cuinar aquest deliciós formatge.

Abans, però, repassem el seu origen i propietats més destacades. El mató és un tipus de formatge fresc que es caracteritza per tenir menys greix que la majoria dels altres formatges. Al segle XIV ja apareixen les primeres referències escrites sobre el mató, que va ser molt popular durant l'Edat Mitjana. Com es prepara? De forma artesanal! Primer s'ha de fer bullir la llet que desprès es coagula amb algun element vegetal, suc de llimona o quall animal. Tradicionalment, es fabrica amb llet de cabra o ovella; tot i que també pot fer-se amb llet de vaca. El mató és típic de les comarques del Bages, Osona i l'Alt Urgell.

A la botiga online de Km0 posem a la teva disposició mató elaborat per La Cabreria, de Santa Maria d'Oló. Aquesta petita empresa familiar és totalment autosuficient ja que no compren la llet afora i fabriquen els formatges i derivats amb el que produeixen els seus animals.

Preparats per cuinar?

 

Cruixent de poma i mató

Ingredients: 4 pomes Gramy Smith, 300 g de mató de cabra de La Cabreria, 300 g de sucre, 1/2 l d'aigua, suc de llimona. Per a la salsa de caramel: 100 g de sucre, 20 g de mantega, 1 dl de nata líquida, aigua.

Elaboració: Prepareu un almívar amb el 1/2 litre d'aigua i el sucre. Deixeu-lo refredar i tireu-hi unes gotes de suc de llimona.
Netegeu les pomes, traieu-ne els cors i talleu-les a rodanxes molt fines. Després, poseu-les a remullar en l'almívar i escorreu-les bé. Prepareu una plata d'anar al forn amb un paper d'estrassa al damunt,
col·loqueu-hi les rodanxes de poma ben esteses i poseu-les a deshidratar al forn a 85º durant una hora i mitja. Mentrestant, prepareu la salsa de caramel. En un cassó, poseu-hi el sucre amb un xic d'aigua. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi la mantega, barregeu-ho bé i tireu-hi la nata líquida. Deixeu-ho coure una mica fins que es dissolgui el caramel. Munteu el plat intercalant capes de mató de La Cabreria i cruixent de poma. Tireu-hi la salsa de caramel al voltant i una mica pel damunt.

Recepta original a Televisió de Catalunya.

 

Pastís de carbassó als tres formatges

Ingredients: 6 ous, 2 carbassons grans, 100 grams de formatge de cabra, 100 grams de mató de cabra La Cabreria, 40 grams de formatge parmesà ratllat, mantega, pa ratllat, sal i pebre.

Elaboració: Primer de tot escalfeu el forn a 180 graus.Talleu els carbassons a rodanxes primes sense pelar, i en una paella amb la mantega i un polsim de sal saltegeu-los fins que estiguin tendres. Barregeu els ous amb els formatges,la sal i el pebre,amb una batedora elèctrica fins que quedi ben fi, sense grumoll, tot seguit i afegiu els carbassons i ho remeneu-los amb comte de no trencar-los. Pinteu un motllo (millor si es de silicona) amb mantega, i espolseu el pa ratllat per sobre. Aboqueu la preparació dins i coeu-lo al forn uns 20 o 30 minuts. Desemmotlleu-lo un cop tebi. Aquest pastís es pot servir acompanyat de maionesa o del que vulgueu.

Recepta original a Les Teves Receptes.

 

Caneló d'albergínia i mató

Ingredients: 100 grams de mató de La Cabreria, salsa de sèsam, 50 ml d'oli d'oliva, germinats, sal en escates, sal i pebre. Per a la vinagreta: salsa de soja, mel, 100 ml d'li d'oliva verge extra.

Elaboració: Per fer el mató de cabra, poseu un cassó al foc amb la llet. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el suc de llimona i deixeu que es talli la llet, uns 4 minuts. Quan se separi el sèrum de la matèria sòlida, apagueu el foc, coleu-ho i deixeu-ho a la nevera.
A continuació, prepareu una safata de forn coberta amb paper de forn, talleu l’albergínia amb la pell de llarg, en talls ben fins, col·loqueu-los a la safata del forn, ruixeu-ho pel damunt amb una mica d’oli d’oliva, tireu-hi sal i pebre i coeu-ho al forn a 160º uns 15 minuts, fins que agafi color.Per fer el farciment, barregeu en un bol el mató, la salsa de sèsam, sal i pebre.
Tot seguit, estireu les làmines d’albergínia l’una al costat de l’altra, i una mica superposades, poseu el farciment en un costat i enrotlleu-lo donant-li forma de caneló circular.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l’oli d’oliva, la mel i la salsa de soja i remeneu-ho bé.
Finalment, amaniu els germinats amb la vinagreta.
I ja per acabar, serviu el caneló amb la salsa per sobre, una mica de sal en escates i unes quantes fulles de germinats.

Recepta original a Televisió de Catalunya.

Entrar o Registrar-se

Registrar-se